RÓLUNK BŐVEBBEN

CSALÁDUNK CÉLJAI

Négygyermekes családként az ökológiai szemléletű élet kialakítását tűztük ki célul. Hisszük, hogy szándékunkkal és cselekedeteinkkel képesek vagyunk pozitívan formálni az otthont nyújtó Földet. Elhatároztuk, hogy a tőlünk telhető legjobb módon - az általunk elérhető eszközökkel - mindent megteszünk a minőségi jövő formálásáért.

Ennek elsődleges eszköze -számunkra- a gyermekeinkről (Jutas 10éves, Milos 7éves, Lola 5éves, Juliska 3éves) való szeretetteli gondoskodás és a jól átgondolt, aktív földműves és méhészeti tevékenység.


BAGLYAS GYURI


Szociálpolitikus diplomáját az ELTE-n szerezte. Jelenleg akkreditált felnőttképzéseket tart (agykontroll tanfolyam; https://elmefejlesztes.hu/). Az elmúlt években sorban végezte el a gazdálkodáshoz szükséges (OKJ és egyéb) képzéseket: gazda, biogazda, permakultúra (PDC), halász és haltenyésztő, méhész.


DOMJÁN MANÓ

Szociális munkás- és angol tanári diplomáját az ELTE-n szerezte. Idegenvezetőként társalapítója volt a Beyond Budapest turisztikai vállalkozásnak (2007: Év legígéretesebb fiatal vállalkozása; 2009: Jó gyakorlat, társadalmi vállalkozás - Európai Bizottság) A gyermekek születése óta közösségépítéssel, gyerektáborok tartásával foglalkozik a családi, anyai teendők mellett. 2017-ben megszerezte az erdőművelő képesítést (OKJ)


ELÉRHETŐSÉGEINK

BAGLYAS GYURI: baglyasgy@gmail.com

06 20 221 0020 

DOMJÁN MANÓ: domjanmano@gmail.com

06 20 803 7004


A FOLYAMATRÓL


A gazdálkodás beindítása számunkra is egy tanulási folyamat lesz. A nem várt lehetőségekre is rugalmasan felkészülünk (időjárás, vadkár, sérülések, stb.) 2015 óta tanulunk, tervezünk és készülünk a jelenlegi életformánkról áttérni a tervben foglalt gazdálkodási tevékenységre. Az elmúlt években megszereztük a szükséges képzettségeket és megvásároltuk a földet. Tapasztalatot, betekintést szereztünk a tervezett életmódba és megteremtettük az átálláshoz szükséges financiális hátteret.

Jelenleg céljaink megvalósításának jogi akadályai vannak.

A Permakultúra és a Jövő méhei menüpontok tartalmából egyértelműen kiderül, hogy gazdaságunk kizárólag akkor tud eredményesen és igényesen működni, ha helyben lakunk.

A helyben lakást legfőképpen a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény 25§-a akadályozza, amely ökológiai hálózat magterületén való előírások alapján nem enged új építményt elhelyezni.

Bár gazdálkodási tevékenységünket minden eddig felkeresett hivatal támogatja (Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Vízügyi osztály, Veszprém Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály). A jogi környezet nem teszi lehetővé épület elhelyezését. A gazdálkodás megvalósítására megoldást keresünk.

Azon dolgozunk, hogy a terület egy részét a magterületi besorolás alól kivonassuk. Ezután benyújthassuk az építési kérelmet és így a földön a gazdálkodás irányítására alkalmas építményt emelhessünk. Ezzel párhuzamosan megkezdhessük az aktív gazdálkodást. Családunk, földünk és a természet érdekében minderre szükség van. 


VISSZA A FŐOLDALRA

LOVASI PERMAKULTÚRA ÉS MÉHÉSZET TERVEZET - baglyasgy@gmail.com 06 20 221 0020 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el